Posts in Category: Computer

Velkommen forår

Det virker til at foråret endeligt er landet. Vinteren var ikke særlig hård, men derfor er solen og varmen dog alligevel længe ventet.

Dagene bliver længere, fuglene kvidrer, og det hele står efterhånden flot og grønt når vi kigger ud af vinduet. Det er min yndlingsårstid.
Jeg synes altid foråret er længe ventet. Måske fordi vinteren bare er mørk og lang. Men først kommer foråret, så kommer de lange sommermåneder, og pludseligt har vi glemt om vinterens kulde og mørke. Heldigvis da.
Det er noget tid siden, at jeg senest har fået skrevet her på bloggen. Jeg har haft mange forskellige ting at se til. Jeg har været til bisættelse og polterabend. Ikke den samme dag, men det fortæller lidt om det store spænd.

Jeg satser på, at bloggen går bedre tider i møde, og at jeg igen får god tid til at skrive nye indlæg. Jeg håber selvfølgelig, at i alle stadig gerne vil læse med.

Den travle tid

Så blev vi endeligt klar til endnu et år her på bloggen. Jeg har mange gode ideer til, hvad jeg vil skrive om det kommende år. Jeg håber selvfølgelig også, at i vil læse med i det kommende år.

Endelig er vi kommet igennem denne jule og nytårstid. I løbet af december måned, hvor de hektiske gaveindkøb fandt sted, fandt jeg på en lille sjov leg.
Det handler egentlig bare om, at forsøge at spotte overvågningskameraer. De fleste mennesker tænker nok ikke så meget over det. Men man kan næsten altid være sikker på, at der gemmer sig op til flere kameraer, strategisk placeret, som kan kortlægge hver en færd, gennem butikkerne.
Når man så først har leget kameraspotting i butikkerne, kan man forsøge sig igen senere ude i det offentlige rum.

Meget tyder på, at det desværre er nødvendigt, at bruge den form for overvågning. Jeg tror også, at det må være den mest effektive måde at sikre sine værdier på. Så hold øje derude, og se hvor mange kameraer du kan spotte næste gang du handler.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvad er ransomware?

Når man i nyere tid har hørt om computer virus, så har snakken ofte omhandlet ransomware. Over tid, har der løbende været forskellige former for skadelig software, som på den ene eller anden måde har gjort livet surt for en masse computerbrugere over hele verden.

Ransomware er som bekendt et stykke software, som låser alle filerne på computeren. For at få låst op skal man betale en løsesum, og så iøvrigt have tillid til, at filerne faktisk bliver låst op efterfølgende.
Derfor er det naturligt at man får en ransomware beskyttelse. For netop risikoen for at alle filer går tabt, bør i sig selv være grund nok til, at man investerer i den slags forsikring, som sådan en beskyttelse er.

Det har ihvertfald været de overvejelser jeg selv har gjort mig. Så jeg kan også kun anbefale andre at gøre det samme. Man vil ihvertfald nok ærgre sig, hvis man bliver ramt – men ikke har gjort noget for at forhindre det.

Puste æg

Det er påske og det er tid til, at kaste sig ud i de mange aktiviteter, som mange forbinder med påsken. For de fleste, er påsken nemlig meget andet, måske endda alt andet end dødsfald.

Men istedet en lejlighed til, at samle familie og venner og bruge nogle feriedage sammen. Der findes mange forskellige påskelege og aktiviteter. Den mest kendte er vel, at man kan puste æg og derefter male dem. Det handler om, at man prikker et lille hul i hver ende af ægget, og derefter puster indholdet ud. Det kræver en helt særlig teknik. Når det er overstået kan æggene males, og efterfølgende bruges som den flotteste påskepynt.

Derigennem kan de bringe glæde igennem hele påsken. Faktisk kan sådanne æg også gemmes, og findes frem og sprede hygge i årene fremover. Derfor er det at male æg så hyggelig en tradition. Fordi det er langtidsholdbart, og derigennem nogle minder som er fine at bevare.

Hvordan kommer man igang med digital reklame?

En af de mest populære former for annoncering i disse tider, er faktisk online annoncering. Det kan foregå på mange forskellige platforme. Men den mest populære hedder stadig Adwords og er lavet af Google.

Det kan være lidt svært at komme igang med, men man kan heldigvis få hjælp hos mange professionelle. Jeg har eksempelvis fået hjælp til Adwords i Esbjerg. Der var et bureau som kunne hjælpe, så jeg kunne komme igang med at reklamere mere effektivt. Jeg må også sige, at resultaterne har været gode, og det eneste jeg egentlig kan ærgre mig over er, at jeg ikke begyndte med det noget tidligere.

Det er nemlig ret effektivt at benytte den form for annoncering, fordi man tilpasser det til den bestemte målgruppe. Man undgår derfor at skyde annoncepenge efter personer, som ikke rigtig passer ind i målgruppen. Netop det gør online annoncering rigtig effektivt. Jeg kan derfor kun komme med det råd, at begynde at lære noget om Adwords, det vil have stor betydning for din fremtidige annoncering.

Store projekter i små bidder

Når man skal starte et nyt renoveringsprojekt, så er der alt efter projektets størrelse, en solid mængde planlægning som går forud.

Heldigvis kan man ofte dele det op i mindre dele, og på den måde sikre sig, at det ikke bliver en uoverskuelig planlægningsopgave. Det kan eksempelvis være at man skal i gang med renovering af et badeværelse, og men man vælger at dele det ind i etaper. Udskiftning af toilettet kan eksempelvis udføres af en lokal VVS. Dermed behøver man blot at tage kontakt til en enkelt håndværker, og pludselig får man et resultat som stadig syner af en del. Derfor skal man måske lade være med, at komplicere sine projekt unødvendigt, og i stedet holde tungen lige i munden og fokusere på de forbedringer man let kan overskue og få dem udført.

Det er i hvert fald det min egen erfaringer har lært mig. Derfor kan jeg selvfølgelig kun give den samme anbefaling videre til andre, som kommer til at stå i samme situation.

Ny udsmykning til væggene

Jeg har for nyligt skulle bruge noget udsmykning på mit arbejde. Vi havde nogle ideer til, hvad vi gerne ville have lavet. Men vi vidste ikke helt hvad mulighederne og begrænsningerne var.

Det blev derfor ret hurtigt tydeligt, at vi havde behov for professionel hjælp.
Hjælpen var heldigvis nær, jeg fandt hjælp hos et af de ældste skiltefirmaer i Esbjerg. Det viste sig dog, at de havde fulgt med tiden, og kunne præsentere mig for nogle ret nye og moderne løsninger.
Det viste sig, at man ved at benytte folie til forskellige formål, kan skabe nogle ret unikke rammer og udtryk. Det var faktisk både lærerigt, samtidig med at det gav et resultat der var bedre end vi turde håbe på.

Så selv om vi ikke tænkte vi skulle bruge et traditionelt skilt. Så synes jeg stadig, at det viste sig at være en god ide, at tage kontakt til en skiltemaler. De arbejder i nogle formater, som kan bringes i spil til mange ting.

Efterårsaktivitet

Med efterårets ankomst, er det efterhånden tid til at skifte sommeraktiviteterne ud med nogle mere årstidstypiske.

For mit vedkommende, så er det at skrive blogindlæg nok i højere grad en efterårsting, end det er en faktisk sommerting. Faktisk bruger jeg ikke særlig meget tid ved min computer i løbet af sommeren. Det kræver at solen trækker sig lidt tilbage, og efterårsvejret melder sig. Først da, føler jeg ikke at jeg går glip af noget, ved at skrive blogindlæg i forhold til hvad jeg føler om sommeren. Heldigvis passer forskellige aktiviteter til forskellige årstider. Det ville være lidt kedeligt, hvis det var de samme ting vi foretog os hele året rundt. Hvis det var tilfældet, ville vi jo knap opdage at årstiderne skifter. Men det gør de jo heldigvis, og dét med forskellige kendetegn som det bare gælder om at udnytte.

Det kræver selvfølgelig, at man forlader sin computerboble, og netop dét prioriterer jeg ret højt. Men nu er det efterår, og jeg lover at der snart skal blive lagt flere blogindlæg her på bloggen.

falling-1564889

Sammen og hver for sig

På mange måder, har computeren igennem tiden været et værktøj, som skulle gøre tingene mere simple. Mere effektive om man vil. På mange måder virker det dog til, at computeren også har medvirket til en øget kompleksitet.

For efterhånden som udviklingen har fået fat, så har brugeren fået flere og flere muligheder. De mange muligheder at forholde sig til, gør i virkeligheden nok også billedet mere diffust, og kan endda gøre det vanskeligt at få de mange forskellige programmer til at arbejde sammen. Derfor er det aktuelt at snakke om integration. Et godt eksempel kan være mail integration til et større system. Det betyder at du eksempelvis får CRM i Outlook, og det uden at der faktisk er CRM i dit Outlook. Det handler nemlig hele tiden om, at kunne bruge de programmer man bedst kan lide, men samtidig få dem til at tage sammen.

I den sammenhæng bliver forskellige former for integration nok bare endnu mere interessante i fremtiden end de er i dag.

chain-links-1547335

Det store internet

Internettet er et stort sted. Der roder egentlig også en del. Hvordan kan man sikre sig, at man stikker ud fra mængden, og ikke bare forsvinder der blandt alt rodet?

Man kan selvfølgelig starte med, at optimere på sin hjemmeside. På den måde kan man måske være så heldig, at man blive mere synlig end de mange andre hjemmesider derude. For mange er hjemmesiden bundet sammen af søgemaskinerne. Det er med god grund. For de fleste der besøger en hjemmeside fra første gang, finder den formentlig via en søgemaskine. For hvor skulle man næsten ellers finde nye hjemmesider henne? Netop derfor er søgemaskineoptimering eller SEO en helt naturlig ting, at give sig i kast med, hvis man ønsker at udbrede sin hjemmeside til nye besøgende.

Man kan hurtigt glemme, at en ny hjemmeside i virkeligheden kun starter ved den nye hjemmeside. Det er først bagefter, man virkelig skal til at arbejde med tingene, for også at tiltrække besøgende til den.

 

google-1559998